Een 48-jarige Bilzenaar riskeert een opsluiting van twee jaar voor het produceren van GHB in een gehuurde garage. De voormalige leerkracht werd eerder ook al veroordeeld voor drugsfeiten, maar kon er maar niet mee stoppen.

In 2021 kreeg de veertiger al dertig maanden opgelegd nadat hij tijdens een verkeerscontrole betrapt was met een GHB op zak. De man moest zijn celstraf niet volledig uitzitten omdat die gekoppeld werd aan voorwaarden. Toch weerhield dat hem er niet van om opnieuw in het drugswereldje te duiken. In 2022 viel hij alweer door de mand en werd hij gearresteerd nadat de politie informatie over hem had ontvangen. Opmerkelijk is dat de veertiger niet alleen lasser was, maar ook tot vlak voor de feiten les gaf in een school in Maaseik.

Driejarig kindje

In een gehuurde garage in Vlijtingen vonden inspecteurs een biervat en een metalen pot met GHB in, wat volgens de aanklager duidelijk wijst op de aanmaak van de drug. Tijdens de huiszoeking in zijn woning in Bilzen troffen ze drie flesjes GHB aan en bidons met aanmaakmiddel. “De GHB was bovendien binnen handbereik van het driejarig kindje van de man”, vertelde de Tongerse aanklager die deze keer een effectieve celstraf van twee jaar en een geldboete 12.000 euro eist. Volgens haar is het gezien de grote hoeveelheid bidons duidelijk dat de man zijn drugs verhandelde.

Alarmbellen

Volgens de advocaat van de veertiger, meester Steve Geerdens, is zijn cliënt ondertussen wel op de goede weg. “Zijn kindje is na de feiten uit het gezin weggehaald en toen zijn alle alarmbellen bij hem afgegaan”, klonk het. De man zou zich hebben laten begeleiden, hij vond ook nieuw werk en werd vader van een tweede kindje. “Het is dan ook contraproductief om vandaag naar een effectieve celstraf te grijpen”, stelde Geerdens. Volgens hem is er verder geen bewijs voor de verkoop. Hij vraagt opnieuw een celstraf met uitstel onder probatievoorwaarden.

Vonnis volgt op 19 februari.

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Contacteer ons vandaag nog!

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie