Een 48-jarige Bilzenaar krijgt twee jaar cel voor het maken van GHB in een gehuurde garage. De voormalige leerkracht werd eerder ook al veroordeeld voor drugsfeiten, maar ging gewoon door. Toch krijgt de man nu opnieuw voorwaarden opgelegd en moet hij niet naar de cel.

De Tongerse rechter veroordeelde de Bilzense leerkracht tot twee jaar cel met uitstel onder voorwaarden, zoals begeleiding zoeken voor zijn middelenproblematiek en het uitvoeren van urinecontroles. De man stond terecht voor de productie van GHB tussen september 2021 en maart 2022.

Hij maakte de GHB aan in een gehuurde garage in Bilzen. Daar vonden inspecteurs een biervat en een metalen pot met GHB in. Tijdens de huiszoeking in zijn woning in Bilzen troffen ze bijkomend drie flesjes GHB aan en bidons met aanmaakmiddel. Volgens de aanklager is het gezien de grote hoeveelheid bidons duidelijk dat de man zijn drugs verhandelde, maar daarvoor kreeg hij de vrijspraak.

Probatiemaatregelen


In 2021 kreeg de veertiger ook al dertig maanden opgelegd nadat hij tijdens een verkeerscontrole betrapt werd met een GHB op zak. De man moest zijn celstraf toen ook niet volledig uitzitten omdat die gekoppeld werd aan voorwaarden. Tevergeefs, bleek toen.

De rechter gelooft dat de dertiger deze keer wel op het goede pad is. “Probatiemaatregelen opleggen, lijkt zinloos, maar anderzijds toont beklaagde aan dat, sinds hij in dit nieuwe dossier tegen de lamp liep, hij wel degelijk een ommekeer gemaakt heeft in zijn levenswandel”, luidt het vonnis. Daarmee ging de rechter in op de vraagt van de raadsman van de dertiger, meester Steve Geerdens, om de man opnieuw de gunst van voorwaarden toe te kennen.

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Contacteer ons vandaag nog!

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie