De moordenaar van Wies Donders (64) uit Eisden-Dorp moet zich volgend jaar voor het hof van assisen verantwoorden. Klusjesman Hikmet E. (39) verscheen voor de KI in Antwerpen, die vrijdag de knoop doorhakte.

"We zijn tevreden met die beslissing", zegt raadsman Steve Geerdens. "Op het hof van assisen kunnen alle details besproken worden en getuigen worden opgeroepen." Net voor de reconstructie in juni vorig jaar bekende hij de feiten. De moord op Wies Donders werd altijd bestempeld als een roofmoord, maar dader Hikmet E. heeft zijn verklaring aangepast. "Van roofmoord is geen sprake meer", vertelt zijn advocaat. "Het slachtoffer had seksuele betrekkingen met meneer. Er werd hem geld beloofd als beloning, maar dat kwam er niet van." De dertiger zat in dringende geldnood en zou zich misbruikt gevoeld hebben door de dame. "Hij is dan heel boos geworden en heeft mevrouw vermoord."

Houten plank

Tijdens zijn bekentenis vertelde de man hoe hij de weduwe op het hoofd sloeg met een houten plank. Uit het onderzoek bleek dat zware verwondingen aan het strottenhoofd tot haar dood leidden. Wanneer het assisenproces van start gaat, is nog niet bekend. De klusjesman zit nog in voorlopige hechtenis. (ERS)

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie