Zoals de verdediging al gedurende de voorbije procesdagen in Tongeren liet uitschijnen, pleitte meester Steve Geerdens donderdag dat beschuldigde Gery Nulens niet de intentie had om zijn vriend, de Diepenbeekse militair Marc Hertenweg, in de nacht van 8 op 9 juli 2011 te doden.

Geerdens verwees daarbij vooral naar de deskundige verslagen van wetsdokter en toxicoloog. "Er is geen exacte doodsoorzaak weerhouden en dan was er nog de hartproblematiek", aldus Geerdens aan de jury. Het lichaam van het slachtoffer verkeerde bij de ontdekking ervan al in een verregaande staat van ontbinding.

Hartpatiënt

Advocaat Geerdens hechtte er dus vooral belang aan dat Marc een hartpatiënt was, die volgens een collega bij Defensie na een zware operatie nog maar een hartcapaciteit van 30 procent zou gehad hebben. Marc moest voor zijn hartproblemen medicatie innemen.

Geerdens betwistte dat Nulens de intentie had om Marc te doden. "Het is jammer dat het medisch dossier van Hertenweg niet in het dossier steekt. Kon Gery weten dat Marc zoveel alcohol zou drinken dat hij 2,2 promille had? Van bepaalde zaken zijn we niet zeker. Nathalie Saltalamacchia had de heroïnespuit bereid, maar niemand kon zeggen wat de precieze inhoud was. Zal u als jury boven elke redelijke twijfel kunnen weten wat de inhoud was? Alleen Saltalamacchia zou op bepaalde vragen een antwoord kunnen geven. Nog een onzekerheid is de breuk van een hoorntje in het strottenhoofd. We weten niet exact hoe die ontstaan is", ging Geerdens verder.

"Geen intentie"

"De waarheid is hier niet volledig gezegd en ik moet op mijn honger blijven zitten. Ik weet niet wat de inhoud van de spuit was, maar ik weet wel dat het uw plan was om uw 'poezelieveke' de bak in te draaien en het is u verdomd goed gelukt", aldus Geerdens tegen Saltalamacchia. Hij vroeg de jury om voor Nulens de intentie om te doden niet te weerhouden.

Als het element van de intentie om te doden zou wegvallen, dan zou Nulens een opsluiting van 20 tot 30 jaar riskeren of lager dan 20 jaar als er verzachtende omstandigheden zouden zijn. Geerdens schetste nog eens kort de jeugdjaren van Nulens. Zijn ouders waren gescheiden, waarna hij in een verblijfscentrum voor ontheemde jongeren belandde. Na Geerdens kreeg meester Kris Luyckx het woord voor Saltalamacchia.

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie